Large_whatsapp_image_2022-11-07_at_12.58.12

NK Zagreb 041 – NK Hrvatski Leskovac 0-0

Derbi 2. zagrebačke lige.

U subotu 05.11. na terenu podno Jakuševečke gore igrači NK Zagreb 041 izašli su na megdan s igračima Hrvatskog Leskovca, uz nas jedinog neporaženog kluba ovogodišnjeg izdanja 2. zagrebačke lige. Vremenski uvjeti bili su idealni za nogomet, teren je izgledao ljepše nego ikada prije, lopte su bile skoro napumpane i 22 junaka na terenu samo je trebalo okupljenim gledateljima pružiti uzbudljiv i atraktivan nogomet. Samo…

Početak utakmice svakako je bio obećavajući, a sve je počelo veoma diskutabilnom odlukom suca da u 2. minuti sudi kazneni udarac za goste nakon što je našeg kapetana Hrvoja Lovrića Bradu odbijena lopta pogodila u ruku. S obzirom na to da je Fran Jović, sudac s UEFA-ine liste, na trenerskom seminaru prije početka sezone izričito rekao da to više nije najstroža kazna, bilo bi jako lijepo da se Sudačka komisija Zagrebačkog nogometnog saveza dogovori oko nekakvih osnovnih kriterija i pravila nogometne igre.

Druga minuta. Napetost se može rezati nožem. Gostujući igrač broj 99 stavlja loptu na kreč. S druge strane na crti stoji naš golman Pavelić, tek oporavljen od ozljede i, logično, s kojom kilom viška. Ali penal je igra psihologije i živaca, a ovaj put hladniju glavu pokazuje Pavelić i ispruženom rukom čupa loptu ispod prečke. Nakon toga slijedi 25 minuta nogometa u visokom tempu. Za nas dobre prilike imaju Marče, Gegić (obje obranio vratar Leskovca) te Knežević (očišćeno s crte), a Leskovac je opasan iz svakog prekida. Nakon 45 minuta u svlačionice se odlazi s rezultatom 0-0, ali su obje ekipe mogle žaliti za propuštenim prilikama.

Drugo poluvrijeme, druga priča. Igrači Hrvatskog Leskovca kao da su dodatno podigli tempo, dok su naši puleni počeli padati. Češće se igralo na polovici Zagrebaša, ali izrazite prilike bile su rijetke. Kada bi se i dogodile, naša obrana uspijevala ih je neutralizirati. U konačnici, 40-ak gledatelja u drugom poluvremenu nije moglo uživati u nogometnoj rapsodiji – teren je odao svoje pravo lice oranice, sudac je svirao sve i svašta (osim kaznenih udaraca, iako je imao materijala na obje strane terena), a mreže su ostale nedirnute.

Na kraju možemo priznati da smo mi zadovoljniji s neriješenim ishodom od naših sportskih protivnika iz Leskovca. I dalje smo na pet bodova prednosti s utakmicom više, što je situacija u kojoj je lijepo biti. U tvrdoj utakmici ne možemo izdvojiti pojedince koji su pokazali nešto više, ali ćemo pohvaliti oba golmana jer su oni definitivno svoju pivu nakon tekme zaradili. Čestitke našem Pavketu na već drugom obranjenom jedanaestercu ove sezone! Naravno, čestitke i našem mladom Zvonimiru Skendroviću koji je u subotu odigrao 150. utakmicu za najbolji klub na svijetu. Prvih 150 utakmica si se uhodavao i upoznavao s momčadi, sad očekujemo velike stvari od tebe! Nadamo se i brzom oporavku našeg Hržine koji je zadobio nezgodan udarac u glavu radi kojeg je morao ranije izaći s terena.

Počeli: Pavelić, Skendrović, Lovrić, Jančiković, Metelko, Stojak, Jergović (ŽK-39'), Marče, Gegić, Mandić, Knežević. Još igrali: Balde (ŽK-82'), Visković, Šilić, Kekelj (ŽK-68'), HržinaPreporučite članak:
Skola-nogometa-banner
Standings provided by Sofascore
Nogometni klub "Zagreb 041"
Tišinska ulica 20
10000 Zagreb
IBAN: HR0323400091110706920 (PBZ)
OIB: 66080577328
MB: 4341503