Large_minivan

Mini-Van Tour 2023

Putovanje inkluzivnosti, sporta i zabave kroz 5 država dolazi u Hrvatsku!

Mini-Van Tour (MVT) je jedinstvena aktivnost za rad u zajednicama koja spaja učenje, socijalizaciju i zabavu kroz inkluzivne sportske aktivnosti. Ovogodišnji MVT je najveći do sada te obilazi čak 6 gradova u 5 različitih država.

Ova inovativna tura je osmišljena s ciljem posjete različitih lokalnih zajednica u regiji i kreiranja prostora za zdravu komunikaciju, sport, igru, učenje i zabavu te promicanja ideja mira, zajedništva, suradnje i zdravih životnih navika. Ekipa stručnjaka za sport i rad s djecom putuje u kombiju i sa sobom nosi postavku koja uključuje streetkick (nogometno igralište na napuhivanje), microsoccer – teren za nogomet 1 na 1, fairplay radionice za edukaciju djece te druge prateće edukativne, muzičke i umjetničke aktivnosti, dizajnirane da stvore nezaboravno iskustvo za sve posjetitelje.

Ovu jedinstvenu aktivnost organiziraju Igrajmo Zajedno Inicijativa (iZi) iz Sarajeva i fairplay

inicijativa iz Beča, u okviru Football Zajedno i Sport Together projekata, uz podršku brojnih lokalnih i regionalnih partnera – organizacija civilnog društva i sportskih klubova. 

Hrvatsku stanicu u Paragu 8. lipnja s početkom u 14 sati organiziramo mi u suradnji s NK Paragom.

Aktivnost organiziramo u okviru projekta "Sport Together", posvećenog promociji jednakosti, ljudskih prava i borbi protiv nacionalizma i segregacije. 

Tura je sufinancirana kroz Program Erasmus+ Europske unije, te od strane Fudbalskih saveza Bosne i Hercegovine i Crne Gore u okviru UEFA HatTrick V programa i Austrijske razvojne agencije.

Mini-Van Tour 2023. godine će posjetiti ukupno šest različitih gradova u pet partnerskih država. U suradnji s lokalnim partnerima, nogometnim klubovima i nevladinim organizacijama, na svakoj lokaciji bit će postavljeni nogometni tereni na napuhavanje, microsoccer igrališta i organizirane fairplay radionice, kao i druge zabavne aktivnosti. Osim toga, bit će postavljeni info-štandovi kako bi se posjetiteljima pružile edukativne i informativne materijale o aktivnostima projekta, kao i mogućnost uključivanja u buduće projektne aktivnosti. 


MINI-VAN TOUR 2023. STANICE

Bosna i Hercegovina

28.05. Gornji Vakuf – Uskoplje 

30.05. Ljubinje 


Crna Gora

01.06. Tivat


Srbija

05.06. Brodarevo 


Hrvatska

08.06. Parag 


Austrija

09.06. Graz Preporučite članak:
Skola-nogometa-banner
Standings provided by Sofascore
Nogometni klub "Zagreb 041"
Tišinska ulica 20
10000 Zagreb
IBAN: HR0323400091110706920 (PBZ)
OIB: 66080577328
MB: 4341503