Large_img_2500__1_

Konačno Zajedno: u Zagrebu

Konačno Zajedno: u Zagrebu se okupio konzorcij novog Erasmus+ projekta Sport Zajedno!

Zajedno je ključna riječ novog projekta na kojem smo s radom krenuli u veljači, a konačno smo se Zajedno okupili početkom aprila u Zagrebu!

Zbog povijesti prožete sukobima, regija Zapadnog Balkana suočava se s izazovima u smislu etničke segregacije, nacionalizma i diskriminacije marginaliziranih grupa. U prevladavanju svih navedenih izazova sport može poslužiti kao koristan alat. Erasmus+ projekt “Sport Zajedno – Promicanje društvene inkluzije i pomirenja kroz grassroot sport mladih” ima za cilj promicati društvenu inkluziju i postkonfliktnu pomirbu među mladima kroz sport diljem Zapadnog Balkana. 

Kroz projekt ćemo odabrati i educirati sportske radnike_ce koji će ideje inkluzivnosti i participacije širiti u svojim državama, lokalnim sredinama i svojim sportovima organizirajući inkluzivne sportske događaje. Koliko je velika uloga sporta kao alata za stvaranje pozitivne atmosfere i zajedništva u praksi ćemo vidjeti i na primjerima Festivala ženskog nogometa u Beču, 3x3 košarkaškog turnira u Sarajevu te Mini Van Toura koji će i ove godine prolaziti Balkanom i ujedinjavati zajednice. Sve će zaokružiti online toolbox s rezultatima i materijalima koje ćemo predstaviti i na završnoj konferenciji u Prištini. 

No, prije no što krenemo s radom s ciljnim grupama, mi partneri okupili smo se kako bismo se upoznali i isplanirali iduće dvije godine rada na projektu. NK „Zagreb 041“ ugostio je partnere iz Austrije (VIDC), Srbije (NVO Atina), Bosne i Hercegovine (iZi), Crne Gore (YIHR Crna Gora) i Kosova (KVF Prishtina) u Kući ljudskih prava. Partneri su upoznali Zagreb, ali i jedni druge, razmijenili iskustva rada u polju, isplanirali sljedeće korake na projektu, ali i posvjedočili dobroj atmosferi na domaćoj utakmici seniorske ekipe NK „Zagreb 041“. 

Na kraju intenzivnog, poučnog, radnog, ali i zabavnog vikenda jedno je sigurno – samo Zajedno možemo ostvariti ciljeve koje smo si zadali!

 Preporučite članak:
Skola-nogometa-banner
Standings provided by Sofascore
Nogometni klub "Zagreb 041"
Tišinska ulica 20
10000 Zagreb
IBAN: HR0323400091110706920 (PBZ)
OIB: 66080577328
MB: 4341503